Πώς Να Κάνεις Την Ζωή Σου Πιο Εύκολη Στο Αεροδρόμιο  

Γνωρίζουμε ότι οι πτήσεις με το αεροπλάνο μπορεί να είναι αγχωτικές, δαπανηρές και εξαντλητικές – αλλά δεν χρειάζεται να είναι μονίμως έτσι.

Γι’ αυτό αναζητήσαμε τις καλύτερες συμβουλές προκειμένου να κάνετε το επόμενο ταξίδι σας με αεροπλάνο όσο το δυνατόν πιο εύκολο.

tsouris-taxi-airport-hacks-2

 1. Κατεβάστε ή εκτυπώστε το boarding pass & τον χάρτη του αεροδρομίου μέσω του οποίου θα ταξιδέψετε

Είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε το boarding pass σας στο κινητό σας σε περίπτωση που κάτι συμβαίνει με το internet του αεροδρομίου ή γιατί χάσατε το εισιτήριο σας.

 1. Βγάλτε ένα screenshot το boarding pass

Μερικές φορές η εφαρμογή σας δεν λειτουργεί, κρασάρει ή απλά δεν έχετε data στο κινητό σας. Βγάλτε λοιπόν ένα screenshot την κάρτα επιβίβασης για εύκολη πρόσβαση και για να παρακάμψετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή.

 1. Μην ακούτε δυνατά μουσική όταν είστε στο αεροδρόμιο

Ο λόγος σε αυτό είναι μάλλον απλός, μπορείτε να χάσετε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις όπως μια αλλαγή πύλης ή ακόμα και μια κλήση επιβίβασης.

 1. Κάντε την βαλίτσα σας να ξεχωρίζει

Σχεδόν όλες οι βαλίτσες μετά από μια μακρά πτήση φαίνονται ίδιες. Πάρτε λοιπόν το χρόνο για να προσθέσετε μια πολύχρωμη κορδέλα γύρω από τη λαβή της βαλίτσας ή βάλτε κάτι διακριτικό πάνω της για να μην την χάσετε.

 1. Πάρτε μαζί σας ένα πολύμπριζο

Οι πρίζες στους αερολιμένες είναι σπάνιες. Το να έχετε μαζί σας ένα πολύμπριζο μπορεί να σας βοηθήσει να φορτίσετε όλα τα ηλεκτρονικά σας ή ακόμα και να βοηθήσετε και έναν συντροφικό ταξιδιώτη.

 1. Περάστε ένα άδειο μπουκάλι νεύρο από την ασφάλεια του αεροδρομίου

Αγοράζοντας μπουκάλια νερού στο αεροδρόμιο είναι σαν να πετάτε χρήματα στον νεροχύτη. Απλά περάστε από την ασφάλεια ένα άδειο μπουκάλι νερό και γεμίστε το στο μπάνιο.

 1. Ή απλά βάλτε το στην κατάψυξη

Ο πάγος είναι στερεό, και για όσο διάστημα τα υγρά είναι κατεψυγμένα θα μπορούν να περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 1. Συσκευάστε όλα τα υγρά & τις ηλεκτρονικές συσκευές σας στο πάνω μέρος της βαλίτσας σας

Έτσι, δεν θα χάσετε χρόνο με το να ψάχνετε τα πράγματά σας και ενδεχομένως να καθυστερείτε τον έλεγχο ασφαλείας.

 1. Ξεκινήστε να αδειάζετε τις τσέπες σας όσο περιμένετε στην ουρά

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να αδειάσετε τις τσέπες σας και να βγάλετε τα υγρά σας από τις αποσκευές σας.

 1. Επιλέξτε την αριστερή ουρά

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και έχουν την τάση να επιλέγουν τη δεξιά ουρά. Η επιλογή της πιο μακρινής αριστερής ουράς κατά τον έλεγχο ασφαλείας σας δίνει την μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσετε τον έλεγχο πιο γρήγορα.

tsouris-taxi-airport-hacks-3

 1. Επιλέξτε τη γραμμή ασφαλείας με το λιγότερο προσωπικό ασφαλείας

Εάν υπάρχουν περισσότεροι από έναν, είναι πιο πιθανό ότι ένας από αυτούς είναι εκπαιδευόμενος, έτσι είναι πολύ πιθανό να ψάξει κάθε αντικείμενο καθώς περνά μέσα από τις ακτίνες x.

 1. Κάντε online check-in

Με τις low cost αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν τώρα online check-in είναι σοφό να το χρησιμοποιήσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο!

 1. Περιμένετε στην ουρά που βρίσκεται κοντά στην business class.

O υπάλληλος που κάνει check-in την business class δεν είναι ποτέ πραγματικά απασχολημένος. Κάποιες στιγμές θα βοηθήσει με τον φόρτο εργασίας του βασικού ελέγχου εισιτηρίων. Έτσι με λίγη τύχη, θα περάσετε πιο γρήγορα.

 1. To boarding παίρνει χρόνο. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε

Η επιβίβαση διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά. Αφήστε το πλήθος να μπει πρώτα και επιβιβαστείτε με πολιτισμένο τρόπο μετά από όλους τους άλλους. Όλοι θα μπείτε στο αεροπλάνο έτσι και αλλιώς.

 1. Να είσαι ο τελευταίος που επιβιβάζεται στο αεροπλάνο

Το να είσαι ο τελευταίος που επιβιβάζεται στο αεροπλάνο σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε οποιεσδήποτε από τις κενές θέσεις. Αφήνοντας τους άλλους να περάσουν πρώτα θα μπορεί να σας αποζημιώσει. Απλά ρωτήστε ευγενικά τους αεροσυνοδούς.

 1. Εάν θέλετε να έχετε σίγουρα τις χειραποσκευές μαζί σας στο αεροπλάνο απλά αγνοήστε την 12 & 13 συμβολή.

Μερικές φορές οι πτήσεις είναι πλήρης και δεν υπάρχει χώρος για όλες τις χειραποσκευές. Εκείνες για τις οποίες δεν υπάρχει χώρος, θα γίνουν checked-in (δωρεάν, φυσικά).

 1. Βάλτε τα πιο σημαντικά σας πράγματα στην χειραποσκευή σας

Η απώλεια των checked-in χειραποσκευών σας είναι απίθανο, αλλά θα μπορούσε να συμβεί. Να είστε έτοιμοι για αυτό επίσης.

 1. Πάρτε σνακ από το σπίτι

Το φαγητό στο αεροδρόμιο είναι πολύ ακριβό και συχνά δεν είναι τόσο καλό. Συσκευάστε μερικά σνακ για να εξοικονομήσετε χρήματα και να τρώτε ό,τι θέλετε κατά το ταξίδι.

 1. Πάρτε μαζί σας μια ζακέτα

Στα αεροδρόμια – μερικές φορές κάνει κρύο. Πάρτε μαζί σας μια ζακέτα στο χέρι ώστε να μην κρυώνετε κατά την διάρκεια τους ταξιδιού σας!

 1. Κλείστε βραδινές πτήσεις για ένα πιο άδειο αεροδρόμιο

Οι μεγάλες ουρές η κίνηση στους δρόμους και γενικά η ταλαιπωρία του ταξιδιού μπορούν να αποφευχθούν με το να κλείνετε πτήσεις εκτός ωρών αιχμής.

tsouris-taxi-airport-hacks-4

 1. Το πιο καθαρό μπάνιο στο αεροδρόμιο βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση

Όταν έρχεστε από μια πτήση, αποφύγετε την τουαλέτα στις πύλες και κατευθυνθείτε προς την συλλογή αποσκευών, η οποία είναι πάντα καθαρότερη – και δεν υπάρχει ποτέ γραμμή.

 1. Φέρτε διαφανή σακουλάκια ziploc (που κλείνουν)

Αντί να τραβάτε αδέξια τα σαμπουάν και τις λοσιόν σας από τις αποσκευές σας, κρατήστε τα υγρά σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι που κλείνει για να μπορέσετε να τα βγάλετε έξω πιο εύκολα όταν σας ζητηθεί.

 1. Να είστε πιστοί σε 1 αεροπορική εταιρεία

Η αφοσίωση σε μια αεροπορική εταιρεία, μέσω προγραμμάτων ανταμοιβής, θα σας εξασφαλίσουν προνόμια όπως αναβαθμίσεις, πρόσβαση σε σαλόνια και επιβίβαση προτεραιότητας.

 1. Αποκτήστε την εφαρμογή gateguru

Η εφαρμογή αυτή  παρακολουθεί τους χρόνους αναχώρησης και άφιξης των αεροπλάνων, υπολογίζει τους χρόνους αναμονής για των έλεγχών στα σημεία ασφαλείας, διαθέτει χάρτες με ATM, μπάνια, σαλόνια, καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και κριτικές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να λαμβάνετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για το δρομολόγιό σας (όπως αλλαγές πύλης, αλλαγές χρόνου αναμονής ασφαλείας, καθυστερήσεις ή προσαρμογές χρόνου μετάβασης).

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή airgrub

Η εφαρμογή airgrub σας επιτρέπει να παραγγείλετε τρόφιμα από το τηλέφωνό σας, να το πληρώσετε μέσω της εφαρμογής και να το παραλάβετε για να φάτε στο αεροπλάνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε τον αριθμό πτήσης σας για να δείτε τι γεύματα είναι διαθέσιμα κοντά στην πύλη σας.

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή loungebuddy

Η εφαρμογή loungebuddy όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βρείτε τα σαλόνια στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση, αναλύοντας το δρομολόγιο, τις πιστωτικές σας κάρτες και την συμμετοχή σας σε προγράμματα πιστότητας, αλλά και τους χάρτες για τα σαλόνια που βρίσκονται κοντά, καθώς και σε κριτικές ταξιδιωτών για σαλόνια σε όλο τον κόσμο.

 1. Χρησιμοποιήστε το seatguru.com, ένα ταξιδιωτικό site που σας ενημερώνει ποια θέση είναι η καλύτερη σε οποιοδήποτε αεροπλάνο με βάση κριτικές άλλων επιβατών.
 2. Καθίστε κοντά σε ενα σαλόνι για δωρεάν wi-fi

Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί πάντα, αλλά συχνά στα σαλόνια το σήμα wi-fi είναι αρκετά ισχυρό ώστε να εκτείνεται πέρα ​​από τις πόρτες του.

 1. Ελέγξτε το foursquare για δωρεάν wi-fi

Οι χρήστες foursquare όχι μόνο δημοσιεύουν συμβουλές για τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό, αλλά συχνά μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης wi-fi .

 1. Προσπαθήστε να μπείτε στο σαλόνι δωρεάν

Τα περισσότερα σαλόνια επιτρέπουν στα μέλη τους να φέρουν κάποιον που να μην είναι μέλος. Εάν είστε αρκετά φιλικοί, μπορεί να είστε σε θέση να πείσετε κάποιον που εισέρχεται στο σαλόνι για να σας φέρει μέσα.

tsouris-taxi-airport-hacks-5

 

 1. Μην περιμένετε ποτέ στην ουρά για να σας κλείσουν άλλη πτήση αν αυτή που είχατε προγραμματίσει ακυρωθεί

Εάν η πτήση σας ακυρωθεί ή υπάρχει μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση, το συνήθης επακόλουθο είναι να πάτε στο περίπτερο της αεροπορικής. Αντί να ακολουθήσετε το κοπάδι, τηλεφωνήστε στην αεροπορική σας εταιρεία άμεσα. Αποκτήστε ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια προγραμματίζοντας τους αριθμούς τους στο τηλέφωνό σας, επειδή όταν μια πτήση με εκατοντάδες ανθρώπους ακυρώνεται, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Το άτομο στο τηλέφωνο μπορεί να κάνει ό, τι μπορεί να κάνει ο πράκτορας της πύλης και μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες επιλογές για να σας βάλει σε άλλη πτήση. Επιπλέον, μπορείτε να παραλείψετε τη αναμονή στην ουρά. Η αναμονή στο περίπτερο αξίζει τον κόπο μόνο για τα τρόφιμα και τα κουπόνια ξενοδοχείων που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν.

 1. Επικοινώνησε με την αεροπορική μέσω social media

Το να μαλώνεις με τον υπάλληλο της αεροπορικής στην πύλη δεν βοηθάει ποτέ. Αλλά μέσω μιας σύντομης έρευνας που κάναμε οι αεροπορικές εταιρίες ανταποκρίνονται άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εφόσον είστε ευγενικοί, το tweeting στις αεροπορικές εταιρείες μπορεί να σας προσφέρει κάποια επιπλέον προνόμια .

 1. Μη φοβάστε να ζητήσετε πράγματα

Πάντα να ζητάτε αναβαθμίσεις – το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σας πούνε όχι.

 1. Αφαιρέστε τις μπαταρίες από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες & άλλες συσκευές πριν το ταξίδι.
 2. Αν χάσετε κάτι, ελέγξτε το γραφείο με τα χαμένα αντικείμενα. Η υπηρεσία ασφαλείας των μεταφορών, η αστυνομία του αεροδρομίου και κάθε αεροπορική εταιρεία έχουν το δικό τους.
 3. Οτιδήποτε έχει μείνει στο γραφείο απολεσθέντων για περισσότερες από 90 ημέρες μπορείτε να το πάρετε. Έτσι, εάν χρειάζεστε κάτι απεγνωσμένα, όπως φορτιστή τηλεφώνου, απλά να είστε ειλικρινείς και να ρωτάτε. Οι πιθανότητες είναι ότι κάποιος να έχει ξεχάσει έναν.
 4. Κεράστε σοκολάτα το πλήρωμα. Οι αεροσυνοδοί συχνά παίρνουν ο ένας τον άλλον σοκολατάκια όταν ταξιδεύουν ιδιωτικά, έτσι θα νομίζουν ότι είστε ένας από αυτούς και σας προφέρουμε προνομιακή μεταχείριση.
 5. Αγοράστε ταξιδιωτικά προϊόντα που  είναι εγκεκριμένα από την ασφάλεια αεροδρομίου
 6. Ζυγίστε τις βαλίτσες σας στο σπίτι για να αποτρέψετε επιπλέον χρεώσεις
 7. Κλείστε ένα ιδιωτικό τζετ

Εφαρμογές όπως το jetsmarter ονομάζονται τα uber των αεροπορικών εταιρειών. Και αν και ορισμένες πτήσεις είναι υπερβολικά ακριβές, άλλες – όπως μια πτήση προς το arlington από το Χιούστον για οκτώ άτομα – κοστίζουν μόνο 365 δολάρια ανά άτομο.

tsouris-taxi-airport-hacks-6

 1. Ασφαλίστε τις αποσκευές σας με trackers

Αντί βάζετε κορδέλες στις αποσκευές σας για να τις ξεχωρίσετε από άλλες αποσκευές στην απαίτηση αποσκευών, επενδύστε σε προηγμένη τεχνολογία όπως αποσκευές τrackdot. Που προσφέρουν μοναδικές ανέσεις.

 1. Κρατήστε μια συλλογή από προϊόντα περιποίησης ξενοδοχείου

Αντί να πληρώνετε για mini προϊόντα, φέρτε μαζί σας τα προϊόντα περιποίησης του ξενοδοχείου στο επόμενο ταξίδι σας. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά για συχνούς ταξιδιώτες και σας εξοικονομεί χρήματα.

 1. Αφήστε τους φακούς επαφής σας και φορέστε γυαλιά

Είτε φοράτε φακούς επαφής είτε όχι, θα παρατηρήσετε ότι τα μάτια και το δέρμα σας θα στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Φορέστε τα γυαλιά αντί για τους φακούς σας και φέρτε μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι λοσιόν χεριών ή οφθαλμικές σταγόνες για να  κρατήσετε ενυδατωμένα τα μάτια σας.

 1. Φορέστε τα επιπλέον ρούχα σας

Αν ανησυχείτε για τις αποσκευές σας που υπερβαίνουν το όριο βάρους, σκεφτείτε να φοράτε τα βαρύτερα ρούχα σας κατά τον έλεγχο ασφάλειας του αεροδρομίου. Μόλις περάσετε από την ασφάλεια, τότε μπορείτε να τα βάλετε πάλι πίσω.

 1. Φέρτε υγρά μαντηλάκια και απολυμαντικό χεριών

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά τα τραπέζια του αεροπλάνου είναι μερικά από τα πιο βρόμικα μέρη πάνω στο αεροπλάνο. Πάντα να διατηρείτε υγρά μαντηλάκια ή απολυμαντικό χεριών στις αποσκευές σας για χρήση στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Advertisement